Θετικός απολογισμός των δύο Ηρακλειώτικων εταιρειών από την «Ολυμπιάδα τεχνολογίας»

18 Μαρ 2014

www.ekriti.gr


Θετικός απολογισμός των δύο Ηρακλειώτικων εταιρειών

από την «Ολυμπιάδα τεχνολογίας»

mwc2014.png

Στις 24-27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το Mobile World Congress του 2014 στη Βαρκελώνη, με την «Εθνική ομάδα Τεχνολογίας της Ελλάδας» να δίνει το παρόν και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με το δικό της περίπτερο! Το Mobile World Congress, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΙΤΕ, αποτελεί τη «μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, όπου οι ηγέτες του χώρου της τεχνολογίας παρουσιάζουν τεχνολογικά, εμπορικά και επιστημονικά επιτεύγματα τους. Εταιρείες όπως η Android, Samsung, Google, Hitachi, Nokia, Ericsson, Vodafone, αποτελούν μερικούς μόνο από τους εκθέτες».

Ανάμεσα σε αυτά τα μεγαθήρια της τεχνολογίας, βρέθηκε και η Ελληνική αποστολή, η οποία απαρτιζόταν μάλιστα από δύο εταιρείες που έδρα τους έχουν το Ηράκλειο και το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Οι δύο εκπρόσωποι μας, δεν ήταν άλλοι από τις Cytech (www.cytech.gr) και Noveltech (www.noveltech.gr).

Τι παρουσίασαν οι δύο εταιρείες στο MWC:

Η Cytech, ανακοίνωσε και επίσημα στη Βαρκελώνη, τη νέα σουίτα mCore Business Software, η οποία αποτελείται από 6 διαφορετικές λύσεις λογισμικού που αφορούν το Mobile Marketing! Η Cytech, ιδρύθηκε το 2001 από τους Στέλιο Μαυρομιχάλη και Βαγγέλη Αντωνιάδη και είναι μία εταιρεία η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του Information Technology εντός και εκτός συνόρων. Στο ενεργητικό της, έχει ποικίλες υπηρεσίες SMS, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες όπως η Databnk, εξυπηρετώντας τον τομέα του marketing. Μάλιστα, η Κρατική Τηλεόραση και η Κρατική Ραδιοφωνία, χρησιμοποιούν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Cytech, καλύπτοντας τις Mobile ανάγκες τους.

Η Noveltech, παρουσίασε στη Βαρκελώνη την εφαρμογή Travel & City Guide. Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Τουριστικά γραφεία, Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρείες ή οποιασδήποτε μορφής οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής προβολής και υπηρεσιών. Ήδη μάλιστα ο πρωτοποριακός εικονικός ξεναγός, είναι διαθέσιμος για την πόλη του Ηρακλείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δέκα έργα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Noveltech, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης από τους Γιάννη Χαραλαμπάκη και Μανόλη Μαραζάκη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αναπτύσσοντας λογισμικό για Web & Mobile εφαρμογές.

Το MWC, συγκέντρωσε και φέτος όλα τα βλέμματα του πλανήτη με την Ελληνική αποστολή να δίνει βροντερό παρόν. Η αποστολή από τη χώρα μας, αποτελούνταν από περίπου 40 εταιρείες, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, καθώς και startups επιχειρήσεις αποδεικνύοντας ότι μία μικρή σε έκταση χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να παρέχει καινοτόμες και ανταγωνιστικές τεχνολογικές λύσεις!