Παρουσίαση της νέας εφαρμογής "Chania Tour Guide" από το Δήμο Χανίων (17/2/2014)

Η νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος και η νέα ιστοσελίδα για την τουριστική πληροφόρηση των επισκεπτών θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στις 18.00.

«Αυτές οι ενέργειες μας εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας «έξυπνης» τουριστικής πολιτικής που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια ως Δήμος, η οποία αξιοποιεί τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για αυξημένη εξωστρέφεια και εντονότερη παρουσία και συμμετοχή του δήμου μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

_apps_.jpg

 

Στις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες η νέα αυτή εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phone) με την ονομασία "Chania Tour Guide" αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και υπεύθυνος για τα ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών, Γαβριήλ Κουρής, σημειώνοντας πως «ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει στην εφαρμογή και στην ιστοσελίδα χρήσιμες πληροφορίες για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις παραλίες, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα αξιοθέατα, τη διασκέδαση και τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας που μπορεί να βρει στα Χανιά. Επίσης, μπορεί να αναζητήσει χρήσιμο υλικό για την ιστορία, τηνπαράδοση, τον πολιτισμό και την κρητική διατροφή».

Ο κ. Κουρής έκανε γνωστό πως «η εν λόγω εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε δύο γλώσσες – στα Ελληνικά και στα Αγγλικά – με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες σε επόμενη φάση» ενώ προσέθεσε πως «αυτή μπορεί να την κατεβάσει όποιος επιθυμεί δωρεάν μέσω του διαδικτύου».

Μεταξύ των βασικών επιλογών που η εφαρμογή προσφέρει είναι:

Προβολή Θέσης: Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προβάλει τη θέση του πάνω στον χάρτη (εφόσον διαθέτει GPS) και να φιλτράρει τα σημεία προβολής ανά κατηγορία προβαλλόμενου περιεχόμενου.
Αγαπημένα σημεία: Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα «Αγαπημένα» σημεία που τον ενδιαφέρουν και να δημιουργήσει τον δικό του «προσωπικό» ταξιδιωτικό οδηγό.
Προτεινόμενες διαδρομές: Ο χρήστης μπορεί να δει στον χάρτη και να ακολουθήσει, μια από τις προτεινόμενες διαδρομές στις οποίες παρουσιάζονται τα σημεία ενδιαφέροντος και οι σχετιζόμενες με αυτά πληροφορίες.
Λειτουργία offline: Η εφαρμογή είναι πλήρως λειτουργική χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο (3G ή WI-FI) παρά μόνο για τη χρήση του Google map ή την παρακολούθηση των προτεινόμενων βίντεο για τα Χανιά.

Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη σημείωσε πως «τόσο η εφαρμογή όσο η νέα ιστοσελίδα αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση των μηχανισμών τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Χανίων που θα προβάλλουν παράλληλα το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του Δήμου μας». 

Η εφαρμογή "Chania Tour Guide" είναι διαθέσιμη δωρεάν στα:

(α) App Store του iTunes για iOS, μέσω του link

https://itunes.apple.com/us/app/chania-tour-guide/id730860991?mt=8

(β) Play Store του Google Play για Android, μέσω του link

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noveltech.cityguide.hania&hl=el

Εναλλακτικά, εάν διαθέτετε λογισμικό ανάγνωσης QR κωδικών (code) στο κινητό σας, χρησιμοποιείστε τον QR κωδικό τουChania Tour Guide που βρίσκεται παρακάτω, ανάλογα με το κινητό σας τηλέφωνο και το λειτουργικό σύστημα που αυτό υποστηρίζει (για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό iOS (iPhone) η λήψη της εφαρμογής γίνεται μέσω του app store ενώ για αυτά με λειτουργικό Android μέσω του Google play market).

 

Πηγή: CRETALIVE.GR, ZARPA.GR 


 

Σχετικά VIDEOS

You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.