Συμμετοχή εταιρειών του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας Mobile World Congress 2016, Βαρκελώνη

stepc1.jpg

Ηράκλειο, 10/03/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή εταιρειών του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης
στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας Mobile World Congress 2016, Βαρκελώνη


mwc2016.jpg

 

Το Mobile World Congress (http://www.mobileworldcongress.com) αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, όπου οι ηγέτες του χώρου της τεχνολογίας παρουσιάζουν τεχνολογικά, εμπορικά και επιστημονικά επιτεύγματα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της ψηφιακής τεχνολογίας. Εταιρίες όπως η Android, Samsung, Google, Hitachi, Nokia, Ericsson, Vodafone αποτελούν μερικούς μόνο από τους εκθέτες.

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση, όπου διαμορφώνονται και παρουσιάζονται όλες οι τάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών τηλεφωνιών & επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βαρκελώνη συγκεντρώνοντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η Ελλάδα απέδειξε και φέτος ότι διαθέτει τη δυναμική και τις ικανότητες για παροχή καινοτόμων προτάσεων & λύσεων στον τομέα των mobile εφαρμογών, με τη συμμετοχή της με εθνικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχαν ως εκθέτες 25 ελληνικές εταιρείες καινοτομίας και 50 ακόμη παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Μεταξύ αυτών, δυναμική ήταν η παρουσία των εταιρειών του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κρήτης) Cytech, Noveltech και SingularLogic.

Η εταιρεία Cytech Mobile (www.cytechmobile.com) η οποία παρέχει καινοτόμες λύσεις λογισμικού στον χώρο του mobile, διαθέτει business software για εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και παρόχους value-added υπηρεσιών καθώς και mobile and proximity marketing υπηρεσίες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έδωσε το παρόν ως εκθέτης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ως μέλος της ελληνικής αποστολής, παρουσίασε πώς οι τεχνολογικές της λύσεις μπορούν να συμβάλλουν στις "24 'Ωρες Ελληνικής Τεχνολογίας", που ήταν και η γενική ιδέα της αποστολής, που παρουσιάστηκε στο App Planet, Hall 8.1 I49. Συγκεκριμένα, παρουσίασε πώς η σουίτα λογισμικού mCore Business Software- αξιοποιώντας πια τις δυνατότητες του Amazon Cloud- μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για mobile messaging, mobile marketing και mobile payments.

Εξίσου ξεχωριστή ήταν και πάλι η παρουσία της εταιρείας NovelTech (www.noveltech.gr) που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης λογισμικού για Web & Mobile εφαρμογές. Η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή MITOS TravelGuides, μία πλατφόρμα η οποία μπορεί να αποτελέσει ολοκληρωμένη λύση για Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Ξενοδοχεία, Τουριστικά γραφεία, Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρείες ή οποιασδήποτε μορφής οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Ενδεικτικά, μια υλοποίηση της εφαρμογής μπορεί να περιλαμβάνει σε πολλαπλές γλώσσες πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος μίας περιοχής, για δραστηριότητες και εκδηλώσεις, προτεινόμενες διαδρομές, πλούσιο πολυμεσικό υλικό κ.α. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή είναι πλήρως λειτουργική και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο (απαιτείται μόνο ενημερώσεις και google maps Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitostravelguides.com.

Στο MWC 2016, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μέσω της ελληνικής αποστολής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ένας από τους ισχυρότερους Ομίλους Λογισμικού και Ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα, η εταιρεία SingularLogic (http://portal.singularlogic.eu/) και παρουσίασε τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει σε τεχνολογίες Cloud και Mobile για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, όπως:

 
Σχετικές Δημοσιεύσεις:
 
  1. Από το Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης στο Mobile World Congress http://bit.ly/1pyIBQm
  2. Εταιρίες του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στην διεθνή έκθεση Τεχνολογίας στη Βαρκελώνη http://bit.ly/1pQKzLQ
  3. Συμμετοχή εταιρειών του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας MWC 2016 http://bit.ly/1UmKkEH